Hälsa

Bryt mönstret när du är stressad

2022/03/30 • Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist, Grundare av Försäljningschefen Patrik hjälper individer och företag att öka sin försäljning och vinst. Han har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och VD på flera snabbväxande bolag. www.forsaljningschefen.se

Annars spinner det bara på mer och mer. Meditera, ta luft, fokusera på andningen, jogga, gå ut, läs en bok, använd spikmatta (ja den som var årets julklapp 2009) var mer närvarande i nuet. Gör (nästan) vad som helst som du behöver för att du ska bryta mönstret och börja tänka klarare och mer rationellt.

För om du inte bryter mönstret så blir det en negativ feedback loop där dina tankar stressar kroppen, och tankarna i sin tur blir ännu mer stressade av kroppens reaktion. – Negativ feedback loop som kan vara svår att bryta.

Problemet blir då att vi tror att livet är en ständig nödsituation. Verkligheten är ofta lite mer nyanserad när vi lyckas bryta mönstret och varva ner. Då kan man istället uppnå en positiv feedback loop, där man istället lugnar kroppen för att skapa lugnare tankar och en lugnare reaktion som följd.