HemAnställning & trygghetJuridisk hjälp

Juridisk hjälp

Varsågod, en helt egen jurist till dig!

Är du i behov av juridisk hjälp genom facket? Vår målsättning är att du aldrig ska hamna i någon oklar situation eller konflikt i ditt arbete. Med juridisk hjälp från Säljarnas ser vi till att ditt anställningsavtal är granskat innan du skriver på. Vi granskar givetvis även redan påskrivna anställningsavtal, vi ger dig då råd och rekommendationer kring eventuella framtida situationer som kan uppstå. Om du ändå skulle hamna i en konflikt med din arbetsgivare eller om du blir uppsagd på oklara grunder, när lönesamtalet gått i baklås eller om du hamnat i en tvist med din arbetsgivare, så finns vi där för dig!

Våra jurister finns på plats och du får tillgång till juristhjälp inom 24 timmar! Det ingår i ditt medlemskap att Du kan ställa enkla och vardagliga frågor som rör ditt jobb. Det kan handla om arbetstider och vilka krav du kan ställa på din chef och tvärtom. Våra jurister har specialkompetens inom försäljning och marknadsföring och är väl förberedda att hjälpa dig i din vardag. Samma jurister står också vid din sida om ditt ärende skulle drivas ända upp i domstol. Vi erbjuder även juridisk hjälp genom facket till dig som egenföretagare. Få hjälp med att tolka avtal eller förhandla med din uppdragsgivare.

Som medlem får du kostnadsfritt:

  • Juridiskt stöd via facket.
  • Juridisk rådgivning på telefon.
  • Juridisk förhandlingshjälp. Vi hjälper dig att förhandla med din arbetsgivare eller uppdragsgivare vid till exempel en uppsägning, om din lön eller när ni är oense.
  • Rättshjälp. När en konflikt mellan dig och din arbetsgivare eller uppdragsgivare inte går att lösa med förhandling hjälper vi dig att driva ditt ärende i domstol.
  • Tillgång till avtalsmallar och juridiska informationsblad på vår hemsida.

HELP – Juridisk försäkring

Som medlem i Säljarnas kan du lägga till en så kallad privatjuridisk försäkring för endast 35 kronor/månaden.

Juristjouren har öppet dagligen 9.00–16.00. Lunchstängt 11.30–12.30. Telefon 08-617 02 00.