Hälsa

Du kommer alltid ha problem – acceptera det

2022/03/30 • Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist, Grundare av Försäljningschefen Patrik hjälper individer och företag att öka sin försäljning och vinst. Han har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och VD på flera snabbväxande bolag. www.forsaljningschefen.se

Har du haft ett problem där du tänkt att bara det löser sig så blir allting bra? Sen när det väl löst sig så infinner sig inte den förväntade känslan ändå. Utan annat tar upp uppmärksamheten och lösningen på problemet faller i glömska.

Vi kommer alltid ha problem

Det som ofta sker är att något annat tar fokus istället. Ofta är det så att när vi löser ett problem med prio 1 så hoppar ett problem med prio 2 upp till första plats istället. Det tar aldrig slut.

Vi är utvecklade att söka av efter faror och problem för vår överlevnad. Men i dagens samhälle är det sällan samma typ av problem som de som för tusentals år sedan slukade vår uppmärksamhet och krävde en stressreaktion. Dock får vi fortfarande samma starka reaktion även om det inte hjälper oss till en bättre lösning.

Acceptera läget och hitta ett förhållningssätt till problemen

Oavsett hur vi väljer att lösa våra problem och utmaningar, valda som ovalda, så tror jag det kan vara en fördel att inte förvänta sig att allt ska bli extraordinärt bra bara för att ett problem löser sig. Utan se det som en process där man lika gärna kan hitta ett lugn, vara närvarande, njuta och må bra NU trots att saker inte löst sig ännu. Acceptera läget och hitta ett förhållningssätt till problemen som avlöser varandra.

För kanske är det så att många problem inte är problem utan bara saker att ta tag i när det behövs eller accepteras tills det går göra något åt?