Chat with us, powered by LiveChat Inkomstförsäkring säljare | Säljarnas
HemAnställning & trygghetInkomstförsäkring – Säljare

Inkomstförsäkring – Säljare

Att ha en inkomstförsäkring som säljare är en trygghet om man skulle förlora sitt arbete. Även om man arbetat inom sitt yrke under många år kan konkurrensen på dagens globala marknad ibland göra att man måste finna sig i att söka nytt arbete.

Om du befinner dig i en situation där du blir ofrivilligt arbetslös kan en inkomstförsäkring för säljare eller dig inom marknadsföring enkelt ge dig ytterligare tid att hitta ett nytt arbete och därmed även lugn och ro. Något som i längden innebär att du kan fokusera mer på att hitta ett nytt och spännande jobb som känns rätt för just dig.

Teckna inkomstförsäkring hos Säljarnas

Under en period av arbetslöshet kan du som medlem tryggt säkra din försörjning genom att teckna en inkomstförsäkring så snart du kommit in på arbetsmarknaden. När du går med i Säljarnas omfattas du av en inkomstförsäkring som gäller om du blir ofrivilligt arbetslös. Vi tycker helt enkelt att det skall vara möjligt att leva på sin inkomst – även vid arbetslöshet. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information kring hur det går till att teckna en inkomstförsäkring.

Så fungerar försäkringen

En av de vanligaste frågorna som Säljarnas får är om hur en inkomstförsäkring för säljare faktiskt fungerar i praktiken. Många vill helt enkelt veta vad som gäller i just ens specifika situation. En mycket bra fråga tycker vi och det lättaste sättet att beskriva det på är följande:

  • När man går med i Säljarnas ingår en basförsäkring (inkomstförsäkring) i medlemskapet, som också täcker din provision.
  • En förutsättning för att kunna få ersättning från din inkomstförsäkring är att du är medlem i en a-kassa och har beviljats inkomstrelaterad arbetslöshetsersättning från a-kassan.
  • A-kassan betalar bara ut ersättning beräknad på 80 procent av en månadsinkomst före skatt upp till 33 000 kronor, även om du tjänat mer än så, vilket de flesta av Säljarnas medlemmar gör.
  • Har du en månadsinkomst som överstiger a-kassans inkomsttak försäkrar inkomstförsäkringen upp till 80 procent av den överstigande inkomsten.
  • Om du blir arbetslös och omfattas av basförsäkringen kan du som har en månadsinkomst på högst 50 000 kronor få en sammanlagd ersättning från a-kassan och inkomstförsäkringen som är beräknad på upp till 80 procent av din tidigare månadsinkomst före skatt, i 60 ersättningsdagar – cirka 3 månader.
  • Säljarnas kan självklart hjälpa dig att visa hur du skall räkna på just din inkomst om du önskar mer information.

Vad innebär extra inkomstförsäkring?

Ibland är situationen i livet sådan att man helt enkelt vill eller behöver teckna en extra inkomstförsäkring. Nedan går vi igenom vilka olika tilläggsförsäkringar du har möjlighet att teckna hos oss.

Tilläggsförsäkring – Tid

För extra trygghet finns det möjlighet att få ytterligare upp till 60 ersättningsdagar (totalt cirka 5,5 månader) genom att teckna en frivillig tilläggsförsäkring – tid till en premie på 135 kronor per månad (gäller fr.o.m. 1 januari 2016).  Du som ny medlem får tilläggsförsäkring – tid utan kostnad i tre månader. Läs mer om Tilläggsförsäkring – tid.

Tilläggsförsäkring – Inkomst

Du kan även teckna Tilläggsförsäkring – inkomst. Då kan du få ersättning för en inkomst upp till 80 000 kronor i månaden. Tilläggsförsäkringen kostar 115 kronor i månaden. Läs mer om Tilläggsförsäkring – inkomst.

Inkomstförsäkring och a-kassa – Tillfälliga förändringar

Regeringen har meddelat flera olika förändringar av a-kassan som gäller från och med den 13 april 2020, på grund av den pågående Coronapandemin. På den här sidan hittar du information om hur de tillfälliga förändringarna av inkomstförsäkring och a-kassa.

Högsta anslutningsålder

Vi arbetar allt längre eftersom fler vill trygga pensionen på en konkurrensinriktad marknad där såväl risker som möjligheter ökar hela tiden. Kanske är detta inte så konstigt med tanke på att vi också lever längre än förut och därmed behöver få pension under en längre period än någonsin. För att anpassa detta har även högsta anslutningsålder justerats.

Mer information

Även om man är säker på att man vill skaffa sig all den trygghet man kan om man skulle bli ofrivilligt arbetslös är det lätt att känna att djungeln kring alla regler som omger just inkomstförsäkring och löneförsäkring kan var svår att navigera sig igenom. Då ämnet är viktigt bör man dock se till att man helt och fullt förstått vad som gäller för just ens egen situation redan innan man väljer inkomstförsäkring.

Hos Säljarnas bryr vi oss om att du skall få svaren du behöver och känner dig trygg med. På bliwa.se/saljarnas hittar du därför mer information och vanliga frågor och svar om inkomstförsäkringen. Känner du att du i stället vill prata med någon direkt eller har specifika frågor om vad som gäller för just dig kan du också kontakta:

Bliwas kundtjänst: 08-696 22 80, inkomstforsakring@bliwa.se
Öppettider: kl 8.00-17.00

Säljarnas medlemsservice: 08-617 02 00, info@saljarnas.se
Öppettider: kl 8.00-17.00