Chat with us, powered by LiveChat Räkna ut semesterlön | Säljarnas Riksförbund
HemAnställning & trygghetRäkna ut semesterlön

Räkna ut semesterlön

Semesterledigheten är en efterlängtad tid då vi får möjlighet att koppla av och njuta av välförtjänt ledighet. Men det kan vara förvirrande att veta exakt hur mycket lön du ska få under semestern. Med hjälp av vår beräkningsmodell kan du enkelt räkna ut din semesterlön baserat på antal semesterdagar, din månadslön och årliga provision. Du kan även ta del av en mer detaljerad beskrivning om beräkning av semesterlön och vilka villkor och regler som gäller för just dig.

 Fyll i de relevanta uppgifterna nedan och räkna ut din semesterersättning!

Här kan du räkna ut din semesterlön

Semesterdagar
Månadslön
Årlig provision
Din semesterlön: kr

Stämmer din semesterlön?

Toppen att din uträkning stämmer!

Vanliga frågor & svar

Vad är semesterlön?

Semesterlön är den ersättning du får när du tar ut semester från ditt arbete. Det är den lön du erhåller under den period då du är ledig från arbete för att vila och återhämta dig. Vanligtvis betalas semesterlönen ut av arbetsgivaren och syftar till att kompensera dig för den förlorade arbetsinkomsten under semestern. Semesterlönens storlek beror på flera faktorer, inklusive din anställningstid, din lön, och vilket kollektivavtal eller lagstiftning som gäller för din anställning.

Är semesterlön semesterlönegrundande?

Ja, normalt sett är semesterlön semesterlönegrundande. Det innebär att din semesterlön räknas som en del av den grund på vilken din framtida semesterersättning kommer att beräknas. När du tar ut semester och får betalt för den, kommer denna lön att ingå i den inkomst som används för att bestämma din semesterersättning för kommande semestrar.