Personlig utveckling

En post-it med tre viktiga ord om intelligens

2022/03/28 • Emanuel Nilsson

Han föreläser om sina konstruktiva insikter och lärdomar från sin egen utbrändhet för att hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra.

På mitt skrivbord ligger en lapp där det står:

Intelligens:

  1. Veta riktning
  2. Flexibilitet
  3. Självkritik / ifrågasättande

Jag vet tyvärr inte var jag läste det i för bok. Utan bara att jag skrev upp det för att jag gillade det och har haft det som en checklista sedan dess.

Jag ska inte säga att jag ger lappen så enormt mycket fokus så ofta. Men ibland stannar jag upp och funderar över om jag vet vilken riktning jag har, och framför allt om jag vill dit jag verkar vara påväg. Jag försöker påminna mig om att vara flexibel både att ändra tillvägagångssätt och målsättningar. Att i kombination med de första två punkterna även ha en sund självkritik, inte trycka ner sig själv utan på ett ärligt och uppbyggande sätt rannsaka sina tankar och idéer för att göra dom ännu klarare och tydligare. Lite som jag resonerade i inlägget om att Älska att ha fel: https://saljarnas.se/blogg/alska-att-ha-fel

Jag tycker dom tre punkterna skapar mycket värde i sin enkelhet och ger möjlighet att snabbt reflektera över viktiga aspekter av livet på ett konstruktivt sätt.

Kanske även du ska ha en sån post-it-lapp på ditt skrivbord?