Försäljning

Tänk om – Du var världsmästare!

2022/03/28 • Tomas Ohlin

Med över 20 års erfarenhet som utvecklingskonsult med huvudsaklig inriktning Sälj och Ledarskap har Tomas utvecklat personer och organisationer i Norden. www.ohlingruppen.se

Först tränar han en och en halv timme med resten av laget. Sedan blir det individuell träning. Först en halvtimmes sprintträning – sedan en halvtimmes träning av tekniska detaljer. Han kör över- och underkroppen på gymmet i en timme. På eftermiddagen simmar han en timme i hög fart. Han specialtränar frisparkar två gånger i veckan, varje pass är en halvtimme och han skjuter på B-lagets målvakter. Han kör sprinttest en dag i veckan där han hela tiden försöker förbättra sin fart. Han har sprungit 10,46 på 100 meter, Usain Bolts världsrekord ligger på 9,58. Han tränar även avslut efter inlägg från kanterna.

Han har fyra olika mentala tränare som är anställda för olika behov. Han använder dem dagligen och har djupa samtal.

Ovanstående lär vara ett exempel på en av världens bästa fotbollsspelares träningsschema, en del av det…

Hur gör du i ditt säljarbete?

Har du ett träningsschema? Eller spelar du bara matcherna! 

Först går jag igenom dagens planering och mål, 30 minuter. Inkluderat feedback från gårdagens resultat och säljtränare. Sedan går jag igenom respektive kunds plan och speciella erbjudanden, därefter en repetition i respektive upplägg och alternativ upplägg.

Under tiden för jag noteringar för att se och känna av vart jag kan bli vassare.

15 minuters mental träning. 5 minuters reflektion på genomförandet.

Jag repeterar säljstegens viktiga steg, stannar och reflekterar extra på dom steg jag har lätt för att forcera, idag ger jag 10 minuter extra åt behovsanalys.  

Jag har 2 olika tränare, min försäljningschef samt min säljkollega som jag utnämnd till min coach som jag när som helst kan föra samtal med om genomförande och målbilder.

Vågar och orkar du bestämma dig för att bli världsmästare ?! 

Jag kommer under ett antal kommande inlägg beröra dom olika stegen till att lyckas inom försäljning. Du får bestämma dig om det är du som vill bli världsmästare!