Hälsa

Kan du verkligen prestera? – Testa då detta

2022/03/30 • Emanuel Nilsson

Han föreläser om sina konstruktiva insikter och lärdomar från sin egen utbrändhet för att hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra.

Om du anser att du är bra på att sätta och nå mål. Prestera igenom svåra hinder, triggande utmaningar, prövningar och möjligheter. Då har jag en extra svår utmaning till dig:

Säg nej till en möjlighet för att ta en tupplur istället. Se om du klarar det.

Jag skulle gissa att det för den som är van vid att producera och prestera hela tiden inte är så svårt att ta sig an mer och mer. Det är kanske knappt en utmaning, på kort sikt åtminstone. Men att just avvisa en möjlighet för att istället göra något som är helt och hållet ”improduktivt” det är en riktig utmaning.

Det är enligt min mening en utmaning värd att ta sig an. Givetvis inte i huvudsak för att missa möjligheter, men för att lära sig att ta ett steg tillbaka när det behövs. För vad som i första anblick upplevs improduktivt kanske i själva verket visar sig vara helt avgörande i längden.

Först känns det helt korkat, men efter en stund, eller flera gånger av övning lugnar man sig och inser att det faktiskt inte är någon katastrof att luta sig tillbaka ibland. Det finns till och med ganska mycket belägg för att man både blir mer effektiv, mer närvarande och mår bättre om man ägnar tid åt pauser och återhämtning.

Så istället för att hela tiden prestera vidare, säg nej till en möjlighet för att ta en tupplur.