Medlemskapet i Säljarnas

HELPs juristförsäkring – nu en del av ditt medlemskap!

2024/01/04

Det nya året har skålats in och vi är tillbaka taggade att ta oss an 2024. Fredrik Håkansson, Säljarnas förbundsordförande berättar om nyheter i medlemskapet och om hur han själv sätter mål.

Vi träffar Fredrik Håkansson några dagar in på det nya året. Hur går hans tankar inför 2024 och finns det några nyheter att berätta för de som är medlem hos Säljarnas? 

Nytt år, nya möjligheter – vad händer hos Säljarnas? 

Fredrik: Säljarnas är ju ett fackförbund som är specialiserade på att hjälpa alla som jobbar med försäljning så jag skulle vilja ta tillfället i akt och påminna alla som är medlem hos oss om att höra av sig om och när det är något som inte stämmer på jobbet. Vi finns här för era arbetsrättsfrågor!

Några utbildningar och andra viktiga datum att hålla koll på?

Fredrik: Hos oss kan du till exempel bli certifierad Key Account Manager men vi har löpande utbildningar och webbinarier på ämnen som berör dig som säljare som hur du kan jobba effektivt med LinkedIn, hur du når du ditt säljmål eller vad du ska tänka på när du har tjänstebil.

Snart är det också dags för våra årsmöten.

Den 11 januari klockan 17 – avdelning Härnösand – Mitt
Den 30 januari klockan 18.30 – 20.30 – avdelningen Stockholm – Uppsala

Du har ju själv jobbat mycket med försäljning. Hur brukar du börja det nya året för att du ska nå dina mål? 

Fredrik: Jag brukar börja året med att sätta upp realistiska mål för dit jag vill nå, samt ett par drömmål. Sen går jag mot målet. Känslan när jag överträffar mig själv och lyckas är fantastisk!

Att vara medlem i ett fackförbund har förändrats över åren. Idag kan man googla sig till mycket information. Hur ser du på det?

Fredrik: Generellt sett så är det inte alls samma engagemang nu som det var på 70- och 80-talet. Idag känner många att de vet vad som gäller bara för att de kunnat googla sig fram till ett svar. Men ibland kan det bli tokigt. Våra jurister är sakkunniga och har koll så det finns egentligen ingen anledning att inte höra av sig till oss. Att låta någon från oss kontakta din arbetsgivare ger också en helt annan tyngd. Vi har också varit med om arbetsgivare som efter ett ärende hört av sig och tackat oss för att vi hjälpte till att reda ut vad som gällde och att de lärde sig något. Då är alla vinnare när det blir så!

Har du några egna mål som du vill dela med dig av?

Fredrik: Tillsammans med teamet här hos Säljarnas ser vi fram emot att fortsätta hjälpa våra medlemmar att lyckas bra i sina karriärer och att de ska känna en trygghet med att vi finns här och hjälper dem när de behöver oss. 

Under 2023 satsade vi mycket på att synas i sociala medier och fick många nya yngre medlemmar. Den trenden hoppas vi håller i sig!

Avslutningsvis – så här efter alla helger är det många som tänker lite extra på midjemåttet. Du har delat med dig av recept förut till medlemmarna. Har du någon god men nyttig rätt?

Fredrik: Absolut! Laxsida med grönsallad är både gott och nyttigt. Och dessutom enkelt att tillreda.

Ta en laxsida och lägg i en ugnsfast form. Blanda Philadelphia-ost eller turkisk yoghurt med lite wasabi, svartpeppar och salt och bred på laxsidan. Sen river du parmesan över och sätter in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Servera med grönsallad, ris eller couscous.