Lön

Sugen på att tredubbla din lön? Det går!

2023/05/25

Att tredubbla sin lön på ett år eller två kan tyckas som en omöjlig dröm för många, men för säljare med rätt inställning är det faktiskt möjligt med rätt strategier och insatser. Vi tipsar om hur!

Du som jobbar med försäljning har ofta större möjlighet att påverka din lön än många i andra yrkesroller. Låter det lockande att tredubbla lönen du har idag? Det kanske låter omöjligt men här listar vi sju strategier som kan hjälpa dig, att med målet i sikte, förbättra dina försäljningsresultat och därmed få ut mer i provision och ökad bonus.

Jobbar du idag utan rörlig ersättning? Då är det läge att ta ett lönesamtal med chefen och be om ett löneupplägg som innehåller såväl en fast baslön som en rörlig, provisionsbaserad del. Det borde vara enkelt att komma överens om för om du säljer mer får ju både du och din arbetsgivare mer klirr i kassan.

Skulle det mot förmodan vara så att din arbetsgivare inte kan erbjuda dig en rörlig del är det dags att du tar dina fina försäljningsresultat och presenterar dig och dem för andra bolag. De allra flesta tackar gärna ja till en riktigt duktig säljare, så du har allt att vinna!

Men nu tillbaka till hur du ska göra för att få den där riktiga löneskjutsen. För att öka din lön till den där nivån du drömmer om så kan du förstås inte sitta still och vara en fat cat. Drömnivåer kräver engagemang och strategiska insatser och vi hjälper dig med stegen på vägen.

Börja med att läsa våra sju strategier som ett första steg mot att ta dina försäljningsresultat mot nya höjder! Sätt ambitiösa mål, fokusera på dina kunder, arbeta smartare, lär av experter, ha en positiv inställning och var disciplinerad! Vänta inte till på måndag, nästa vecka eller nästa kvartal. Ta steget och börja arbeta mot att tredubbla din lön redan idag!

7 strategier för att tredubbla din lön som säljare

1. Sätt ambitiösa mål
För att tredubbla din lön behöver du börja med att sätta realistiska men ambitiösa mål. Utmana dig själv att öka din försäljning med en viss procent varje månad och arbeta hårt för att uppnå dessa mål. Genom höga ambitioner, disciplin, uthållighet och hårt arbete kommer du se dina försäljningsresultat öka och – ka’tjing – mer i lönekuvertet direkt!

2. Fokusera på kunderna
En viktig strategi för att öka försäljningsresultaten är att sätta kunderna i fokus. Jobba med värdebaserad försäljning där du sätter dig in i dina kunders behov och vilka problem de behöver lösa och bygg starka relationer med dem. Se till att finnas där för dina kunder. Bra och tät kommunikation bygger förtroende, ökar lojaliteten och du kan identifiera nya affärsmöjligheter längs vägen.

3. Bygg ditt personliga varumärke
Genom att använda sociala medier och andra marknadsföringskanaler kan du sprida ditt personliga varumärke och visa upp din expertis. Hitta något som blir din ”specialitet” och utmärk dig gentemot andra som slåss om dina kunder. Agera som den expert du är för dina produkter eller tjänster för att skapa en ökad efterfrågan.

4. Arbeta smartare
Att arbeta smartare handlar inte bara om att arbeta hårt, utan också om att arbeta effektivt. Analysera försäljningsdata för att identifiera mönster och trender som kan förbättra din försäljningsteknik. Automatisera uppgifter som inte kräver personlig närvaro för att frigöra tid för mer värdefulla aktiviteter.

5. Lär av experter
Delta i träningsprogram och nätverka med experter inom branschen. Detta kommer att hjälpa dig att förbättra din teknik, utöka din kunskap och utveckla nya affärsmöjligheter. Genom att lära av de bästa kan du ta dina försäljningsresultat till nästa nivå.

6. Ha en positiv inställning och mentalitet
Börja med att peppa dig själv varje dag, kanske ha en ”pepp-lapp” på badrumsspegeln som du tittar på medan du borstar tänderna eller dina viktigaste pepp-ord eller mål på en lapp du ser när du slår upp datorn på morgonen! Det kommer hjälpa dig att känna dig stark och stolt i din yrkesroll och det du tänker lyser igenom och kommer hjälpa dig få ökat självförtroende och motivera dig till hårt arbete. Mota bort alla negativa tankar håll fokus på dina mål.

7. Var disciplinerad och uthållig
Kanske inte låter så roligt men satsa stenhårt på att hålla en stark arbetsmoral och disciplin på din resa mot att tredubbla din säljlön! Det är det som kommer vara avgörande och skilja dig från mängden. Sätt tydliga mål och skapa en plan för att uppnå dem. Håll dig fokuserad och undvik distraktioner. Skapa en strikt arbetsrutin och följ den konsekvent för att öka produktiviteten och effektiviteten.

Lycka till!