Säljtips

Säljverktyg som hjälper dig sälja 40% mer än genomsnittet

2023/03/16 • Sophia Loader

Visste du att de bästa säljarna säljer för minst 40% mer än genomsnittet, levererar en högre vinstmarginal och dessutom kan stoltsera med de mest nöjda och lojala kunderna? Men vilka är deras säljverktyg?

Erik Ullstens säljverktyg som kan maxa din försäljning.

Inbjudan till ett digitalt frukostseminarium trillar in i mailboxen. Rubriken gör mig nyfiken och jag anmäler mig. Erik Ullsten, professionell säljstrateg, föreläsare och författare till en av Nordens mest sålda affärsböcker Bästsäljaren, som sålt i över 85 000 exemplar, lovar att dela med sig av sina bästa säljverktyg och vanor.

”Baserat på undersökningar av vilka framgångsfaktorer som
Nordens bästa säljare och säljorganisationer använder sig av
har jag tagit fram säljverktyg som kan hjälpa dig öka din
försäljning med minst 40 %.” 
Erik Ullsten

Eriks fem tips

1. Framgångstro – Allt börjar med dig själv och att du tror på att du ska lyckas. Börja dagen med att visualisera det du vill lyckas med.

2. Målfokusering – Sätt upp tydliga mål med vad du vill uppnå och låt sen dina mål styra vad du gör med din tid. Gå tillbaka och påminn dig om vart du vill så du behåller fokus.

3. Energinivå – Hur du mår smittar av sig positivt i säljsamtalen. Har du bra energi och hög syreintagningsnivå säljer du mer. Så bara att ge dig ut och träna, inga undanflykter!

4. Ledarskapsförmåga – Med självdisciplin och förmåga att leda dig själv kommer du märka att du även gör mer affärer och når dina mål.

5. Entreprenörskap – Var påläst så att kunden ser dig som en expert. Se till att förstå kundens verksamhet och ha alltid din affärsantenn uppe för att fånga upp saker som kan hjälpa dina kunder.

Erik avrundar frukosten med att betona att du alltid ska prata om nyttan för kunden i alla säljsamtal. Kundnyttan är nyckeln till all lyckad försäljning!

Frukostseminariet anordnades av Booky, som hjälper till att ta fram och förmedla föreläsare, konferencierer och underhållare om passar olika företags önskemål.
Kanske blev du intresserad av att boka Erik Ullsten som inspirationsföreläsare till din säljorganisation? 
Här kan du läsa mer. Erik genomför också säljutbildningar genom Docens.