Öka din försäljning med videoreferenser

2022/10/31

Vem är du och vad jobbar du med?

Therese Eriksson heter jag och jag är prisvinnande videograf och content creator från Västerås.

Vad har du jobbat med tidigare? 

Innan jag startade mitt företag 2019 så har jag jobbat dels som företagsansvarig på Actic i Västerås, men också inom bilbranschen på Mekonomen i många år. Då jobbade dels på verkstad i kundmottagningen men också i butik.

Vad är en videoreferens? – kan du visa några exempel? 

Ingenting säljer din produkt eller tjänst bättre än andra människor, så vad en videoreferens gör är att fånga dina glada kunders lovord och resultat från att ha jobbat med dig på video, så du kan använda det effektivt i din marknadsföring.

Jag brukar jämföra det med en lunch på stan, du och din kollega ska äta. Ni har två alternativ, två restauranger mitt emot varandra. Den ena är full, och den andra är tom.

Vilken kommer ni gå till?

Om du fungerar som majoriteten av alla människor så kommer ni garanterat försöka ta er in på den fulla. Ni kommer resonera att den fulla restaurangen är bättre och den tomma måste det vara något fel på för att folk inte går dit.

Vi människor är flockdjur, vi vill göra som alla andra.

Om alla andra tycker att den ena restaurangen är bättre, ja då måste det betyda något.

Vi vill inte bli besvikna på våra val eller lämnas utanför. Därför behöver du som företag visa att man kan lita på dig, och det gör du med att andra människor rekommenderar dig.

Det räcker dock inte idag längre med dina skrivna referenser på din hemsida, det är för lätt att fejka. Du kan gå på google, söka upp en random bild och kalla det för Anders Andersson och skriva något.

Folk förstår det idag, därför litar man inte på skrivna referenser längre.

Inte heller dina fina loggor på din hemsida betyder något med ”tidigare kunder”.

Det kan du också bara gå online och googla upp och klistra in och hävda att du jobbat med dem.

Du behöver idag backa upp ett påstående att du jobbat med företaget X, med en videoreferens. Vi behöver få källan. Samma sak som en forskare behöver backa upp sin nya upptäckt, vi behöver ha beviset.

Därför är videoreferenser GULD i din marknadsföringsstrategi. Det finns inget som slår detta.

Givetvis kan jag visa några exempel, här kan du se några;

En MIXad video av flera referenser jag gjort för en kund; https://youtu.be/YX07WYqPL_E

En IRL filmad MIX video för en kund; https://youtu.be/POntEw-kIaA

På vilket sätt utvecklar videoreferenser affärsprocessen? 

Det underlättar din säljprocess genom att visa att det du säger att du lovar faktiskt stämmer. Det blir så kallat ”social proof”, dina prospekt kan direkt få tillit till dig att du kan leverera ett resultat som du lovar.

Många lovar guld och gröna skogar med sina produkter och tjänster, men få levererar på sina löften.

Jag vet mängder av gånger jag själv köpt saker där jag blivit besviken över att jag inte allts uppnått det utlovade resultatet. 

Vi människor köper med känslor, majoriteten av alla våra beslut fattar vi i det undermedvetna (hela 95%), och vårt undermedvetna styrs av känslor.

Men en videoreferens når du människors känslor, de kan relatera och känna personen på videon. Vi kan se ansiktsutryck och vi kan känna om det är genuint.

En videoreferens är en ärlig oskriptad åsikt om din levererade tjänst eller produkt, det bygger förtroende och får människor att lita på att köpa från dig.

Det är ett mjukt sätt att sälja, du gör ingen hård pitch. Du låter andra sköta snacket.

Hur går det till att producera videoreferenser? 

Det är endel att lära sig om du vill göra det själv, då behöver du lära dig videoproduktion, ha utrustning och programvara bland annat. Men enkelt beskrivet är att du gör en intervju, filmar och redigerar videon snyggt.

Men om du vill spara tid och få ut direkt en färdig videoreferens så kan jag hjälpa dig.

Det jag behöver av dig då är kontaktuppgifter till din glada kund, som gått med på att vara med på en videoreferens.

Och jag levererar snabbt en färdig video till dig, som du kan posta överallt för att bygga tillit och driva försäljning.

Bra ställen att använda dig av videoreferenser på är givetvis på sociala medier och hemsida, men också på lite unika platser som att lägga länkar i offerter (eller varför inte lägga hela videon spelbar i en offert), lägga videorna på Google My Business, att spela dem under webinariums för att ta några exempel.

Vill du nå Therese gör du det här.