Storytelling

Möt mäklaren som säljer mest i Malmö

2024/04/11

Förra året förmedlade hon i genomsnitt drygt åtta bostäder per månad i Malmö. Malin Ekvall Jangvert önskar att dygnet hade flera timmar och brinner för att hjälpa kunder att uppnå sina bostadsdrömmar.

Malin Ekvall Jangvert har varit fastighetsmäklare sedan 1999. Sin examen tog hon i Gävle och sedan dess har hon varit verksam i Malmö genom hela sin karriär. Hon har sedan 2017 arbetat på mäklarföretaget Bjurfors och är idag Senior Partner.

Hon är den mäklare som säljer mest i Malmö, och hennes fokusområde är västra Malmö men hon förmedlar bostäder över hela staden. Förra året förmedlade hon strax över 102 bostäder där merparten var i västra Malmö, hon arbetar både med villor och bostadsrätter.

  • Jag drivs av att hjälpa mina kunder att uppnå sina bostadsdrömmar. Att se personerna bakom varje affär är något som är otroligt viktigt för mig. Med andra ord fokuserar jag inte bara på själva affären, mitt fokus är i stället att hjälpa mina kunder att uppnå sina mål och därigenom känner jag att jag kan vara med och göra skillnad i deras liv, berättar Malin Ekvall Jangvert.

Vad är då hemligheten bakom att komma så långt som Malin gjort? Själv tror hon att det beror på hennes stora engagemang och sin tillgänglighet.

  • Jag till ständigt utvecklas och ger aldrig upp, lyssnar in både köpare och säljare för att förstå vad som är viktigt för dem och se hur jag kan hjälpa båda parter på bästa sätt, berättar hon.

Malin drivs av att göra affärer som gör skillnad.

  • Det roligaste med mitt jobb är att jag ju får vara med när köpare och säljare gör sina absolut största och viktigaste affärer. Min största utmaning är att få tiden att räcka till, jag önskar ofta att dygnet hade mer än 24 timmar.

Hon berättar att Bjurfors ger henne de bästa förutsättningarna för att skapa lyckade affärer.

  • Jag trivs otroligt bra i min roll och det gör att jag kan lägga fullt fokus på mina kunder. 

Har du funderat på att starta en egen mäklarfirma?

  • Att driva eget hade varit kul men då hade jag fått lägga tid på så många andra delar i mäkleriet vilket hade gjort att jag inte kan lägga fullt fokus på det jag gör bäst – att förmedla bostäder!

Har du några tips till den som vill bli en framgångsrik fastighetsmäklare?

  • På dagens marknad är det hårt jobb och många arbetstimmar som gäller. Man måste vara villig att lägga ned otroligt mycket tid för att lyckas. Det kan låta som en klyscha men att vara mäklare är mer en livsstil än bara ett jobb.

2023 var ett riktigt utmanande år för mäklarna, trots det lyckades Malin bättre än de flesta. Hon blev Årets mäklare i sin region och den som sålde bäst i Malmö. Hemligheten bakom hennes framgångar är erfarenhet och engagemang.

  • Mina 25 år som fastighetsmäklare har gett mig lång erfarenhet av både upp- och nedgångar. Jag har ett innerligt engagemang, hög tillgänglighet och är enormt lösningsorienterad. Jag har ett stort nätverk med många återkommande kunder och rekommendationer.