Julbordsmäklarna tipsar – så skapar ni en julfest att minnas

2022/10/07 • Tilda Berggen

Micke Eriksson, vd och grundare av Julbordsmäklarna

Med mindre än tre månader kvar till julafton är det hög tid att boka årets julbord eller julfest. I en djungel av glöggmingel, stekta köttbullar och Janssons frestelse kan det vara lätt att tappa bort sig. Vi har pratat med Micke Eriksson, vd och grundare av Julbordsmäklarna som ger sina bästa tips på hur du bokar ett lyckat julbord.

Julbordsmäklarna är Sveriges största bokningsplattform för julbord. Efter 12 år i branschen har de skaffat sig gedigen kunskap och på deras plattform finns det över 400 restauranger som går att filtrera efter behov och önskemål. I dagsläget finns de flesta restaurangerna i Stockholmsområdet men under nästa år räknar Julbordsmäklarna med att vara rikstäckande. Priserna för de olika julborden går att jämföra direkt på hemsidan och de finns inga dolda avgifter i priset.

– Vi erbjuder alltid samma priser som restaurangerna, så slutkunden behöver inte betala något extra vilket är väldigt uppskattat i dessa tider, säger Micke Eriksson.

Lösningar för både stora och små företag

Bokningsplattformen fungerar med fördel för både stora och små företag. Det går att filtrera restaurangerna efter kapacitet, typ av julbord, budget, sittningstider och mycket annat, vilket skapar detaljerade resultat utifrån kundens behov. Vid sällskap mindre än 50 personer så sätts man i kontakt med respektive restaurang och sköter både bokning och betalning direkt med dem.

– Det värde som vi framförallt skapar för våra besökare är att vi guidar dem rätt. Precis som de etablerade hemsidorna där man kan jämföra och boka hotell så kan man hos oss boka julbordet och sedan sköta betalningen med restaurangen.

Vid sällskap över 50 personer i Stockholm hanteras förfrågningarna av Julbordsmäklarnas projektledare. Hemsidan används fortfarande för att filtrera och få upp relevanta förslag anpassat till prisklass, antal och övriga önskemål. Är det större sällskap behöver man ofta tänka på saker så som passande festlokal, innehåll, underhållning och deltagarhantering och då kan det underlätta med extra hjälp.

– En större julfest kräver alltid lite extra planering och då kan det vara smart att ta hjälp av en part som har rutin att genomföra den här typen av arrangemang. Det kostar fortfarande inget extra att boka genom oss.

Julbordsmäklarna tipsar: så bokar ni det bästa julbordet 

För ett lyckat julbord är det bra att bestämma sig för vad som är viktigast. Är det datumet, platsen eller maten? Micke Eriksson delar med sig av några tips som han samlat på sig efter 12 år i branschen.

Boka i tid: Du kan nästan aldrig vara ute i för god tid! Festlokaler under torsdagar och fredag blir ibland uppbokade redan innan sommaren och kvällssittningar på populära julbord blir ofta uppbokade i slutet av augusti. Men det finns såklart alltid ställen att få tag på om du är beredd att sänka kraven något.

Fundera över vilken dag och tid: Är ni ute efter att få ut det mesta av pengarna är det fördelaktigt att boka mitt i veckan eller under lunch och eftermiddagssitting. Detta är faktiskt ofta uppskattat hos medarbetare då det brukar vara mycket annat som händer under kvällar och helger i december.

Budget: Tänk på att priserna har gått upp. Idag kostar ett kuvert runt 100-200 kronor mer än tidigare år. Bestäm er om ni vill sänka kraven eller höja budget. Även här kan det vara ett alternativ att byta dag eller tid.

Vilka är dina medarbetare: Du känner ofta dina medarbetare bäst. Vad tror du de egentligen vill ha? Är ni ett internationellt företag kan det vara spännande att få äta ett traditionellt svenskt julbord. Annars kanske det kan vara uppskattat att bryta den trenden med alternativ, exempelvis ett italienskt eller asiatisk julbord.