Försäljning

Ett 5-sekunders nej

2022/01/13 • Emanuel Nilsson

Han föreläser om sina konstruktiva insikter och lärdomar från sin egen utbrändhet för att hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra.

Denna artikel är endast för medlemmar

Registrera dig som medlem i Säljarnas för endast 299 kr/mån och du får tillgång till alla artiklar, juridisk hjälp, guider, coachning och mycket mer.

Bli en del av säljarnas du också

Är du redan medlem?
Logga in här

Det ligger djupt inom oss att säga ja när någon frågar oss om något. Evolutionärt har det varit en avgörande överlevnadsfördel att samarbeta genom tjänster och gentjänster och givetvis är det även så till viss del för oss i dagens samhälle också. 5 sekunders regeln är en strategi inte tacka ja till allt Men med insikten att vi spontant och reflexmässigt oftast tackar ja, så tror jag det behövs en enkel strategi. 5-sekunders nej. Det är lika enkelt som det låter. Vänta 5-sekunder medan du överlägger, får tag i ditt rationella tänkande för att sedan säga nej. Eller ja för den delen. Det viktiga är att bli av med reflexen att spontansäga ja. Räcker inte 5 sekunder tycker jag att man kan sova på saken, då klarnar tankarna och beslutet blir mer ditt eget. Kan personen inte vänta till dagen därpå utan letar upp någon annan istället så är det…