Profil

Anna Jois: Artisten som rockar kickoffer

2023/01/19

När eventartisten Anna Jois, en av Sveriges populäraste showartister och moderatorer tar klivet upp på scenen blir det ös! Då fylls lokalen med rivig musik, energi och glädje.

Anna Jois: Artisten som rockar kickoffer

Anna Jois:

Eventartist, föreläsare, konferencier & moderator. (verksam både i Sverige och internationellt)

Driver företaget Joy Nation som specialiserar sig på euforiska eventupplevelser, har släppt ett album och ett antal singlar, varit programledare och sjungit i radio och TV, turnerat och spelat in musik bl.a. i USA, Nashville, Tennessee, studerat musik, teater, pedagogik och psykologi.

Utmärkelser: For outstanding creative achievement, MVL Awards,
Årets Kram 2022, P &P Meetings,
En av Sveriges topp 100 populäraste föreläsare, Eventeffect

– Efter att ha studerat event i mer än 10 000 timmar så skapade jag Euforishowen, säger Anna Jois. Människor behöver komma in i en annan sinnesstämning som tar dem utanför boxen.

Anna Jois har stått på scenen sedan hon var 12 år och har en diger bakgrund inom musik, teater och showbranschen. För 11 år sedan startade hon upp sitt bolag och började jobba med konferenser och event.

– Redan när jag var liten drömde jag om att stå på en stor scen, leda människor och få dem att känna. Musiken har alltid funnits med i allt jag gör. Mina föräldrar brukar säga att jag lärde mig sjunga innan jag kunde prata.

Euforimetoden som Anna skapat och använder som konferencier, moderator och i euforishowen är unik. Den grundar sig på hennes erfarenheter som artist under 25 år, kombinerat med studier i psykologi och pedagogik och tiotusentals timmars studier av event. Syftet var, när hon beslutade sig för att ta fram en metod, att höja kvalitén på event.

–  Oftast inte tänker man inte på energibristen som uppstår hos publiken på stora event. Mycket information ska ut, men hur kommer den informationen ut? Mitt jobb är att se till att hela eventet får den kvalitén som det förtjänar.

Det viktigaste två delarna i Annas metod är dels att få med sig publiken och skapa 100 procent interaktivt engagemang. Den andra delen är att allt som görs på scenen ska med dubbel styrka spegla den nivå av energi som man vill att publiken ska nå. Euforishowen är utformad för att få igång 4 av hjärnans må-bra- hormoner.

– När vi släpper loss de här må-bra-hormonerna så är hjärnan mer öppen mottaglig för att ta in fler saker och det skapas även ett välmående. Min strävan är alltid att överträffa förväntningarna. Se till att publiken får en explosion av dopaminer, serotonin, oxytocin och endorfiner.

En viktig del för Anna när hon jobbar med publiken är också att skapa samhörighet. Det görs med hjälp av rivig musik som alla känner igen blandat med skrattvänliga aktiviteter både ute i publikhavet och uppe på scen. Hon håller ett härligt tempo och har inga problem att locka deltagarna ut ur sin komfortzon. Något som har betydelse för hur vi klarar att vara effektiva på arbetsplatsen både enskilt och i team.

–  Euforishowen bygger på ett vi-skapande och mina verktyg är musik, aktiviteter och energizers. När känslan av samhörighet uppstår är den oslagbar och dessutom något deltagarna kan ta med sig tillbaka till arbetsplatsen efteråt.

Musiken ett viktigt verktyg på ett event menar Anna Jois. Den fungerar som en rejäl energi-booster som också ger trygghet.

– Det kan var väldigt förlösande att höra en rivig låt som man också får röra sig till, säger hon. Jag använder mig av popmusik med mycket stråkar och mycket dynamik. Det är medicin för hela själen och alltid en succé i sig i såna här sammanhang.

– Jag hade exempelvis ett event med ett hundratal konservativa vd:ar. Att lyckas nå alla, få dem att släppa chefsrollen, ha kul och totalt ”go bananas”.  Det är mäktigt!

Utan att överdriva går det nog att säga att Anna får ett stort gensvar både från publik och beställare. De odelat positiva reaktionerna visar tydligt att hennes svängiga Euforishow, som lockar ut alla ur deras komfort zon, gör avtryck. När showen drar igång vill alla vara med på tåget.

– Alla fantastiska kommentarer från både bokare, chefer och deltagare ger mig mycket energi tillbaka, säger hon. Många säger att “det var roligaste eventet de har haft på många år” eller utbrister ”wow, vilken otrolig stämning” efteråt.

Av: Karin Urbina Rutström