Säljtips

9 tips: Smart Time Management för dig som är säljare

2024/01/21

För att nå framgång i dina säljresultat är smart tidsplanering en viktig hörnsten. För att hjälpa dig som är säljare att optimera dina dagar och öka produktiviteten har vi sammanställt några kraftfulla tips för effektiv tidsmanagement.

Bild från Pixaby

Här presenterar vi nio tidshanteringstips som hjälper dig att sälja mer utan att behöva arbeta fler timmar varje dag:

1, Ta tag i de jobbiga uppgifterna först

För att kickstarta din säljardag, varför inte dyka in i de där lite jobbiga sakerna först? Du vet, som att hantera kalla samtal eller jonglera med det där CRM-systemet. Att bli kvitt dessa stressmoment tidigt på dagen gör allt annat till en barnlek!

2, Säg adjö till multitasking

Vi har alla hört talas om multitasking-gurun, men egentligen, det leder mestadels till förvirring. Fokusera på en sak i taget – det håller flytet uppe och du kommer bli klar snabbare än om du försöker jonglera med flera bollar på en gång.

3, Håll e-posten i schack

Försök att inte låta e-posten styra din dag. Bestäm specifika tider för att besvara meddelanden och släng in lite VIP-åtkomst för dina bästa kunder. På så vis undviker du distraktioner och maximerar din effektivitet.

4, Använd modern teknologi 

Gör tekniken till din bästa vän genom att bejaka säljautomatiseringsverktyg och CRM-system. Låt dem ta hand om de tråkiga och tidskrävande bitarna så att du kan fokusera på att bygga starka relationer och finslipa din säljstrategi.

5, Prioritera dina uppgifter varje dag

Varje morgon, skriv ner dina tankar och prioritera dina uppgifter. Fokusera på det som måste göras för dagen för att undvika stress och hålla fokus.

6, Blocka din tid 

Sluta hoppa runt som en ekorre på koffein! Skapa tematiska arbetsblock och ägna specifika tidsintervaller åt olika uppgifter. På det sättet minimerar du tidsspillan och stannar kvar i flowet.

7, Satsa på ständigt lärande

Släng in lite tid för att uppgradera dina kunskaper. Ju mer du kan, desto smartare kan du arbeta och snabbare nå framgång. Så, varför inte dyka ner i några nya säljtekniker och sätt dig in i branschen som dina kunder finns.

8, Bryt ner budgetmålet i delmål

Att ha ett stort budgetmål kan kännas som att stå inför en bergsvägg, men vad sägs om att klättra upp ett steg i taget istället? Bryt ner ditt stora försäljningsmål i mindre, mer hanterbara delmål. Det blir som att skapa din egen sälj-äventyrsresa där varje delmål du når är som att erövra en del av berget. Det gör inte bara hela resan mindre överväldigande, utan ger dig också små segrar längs vägen som håller motivationen på topp!

9, Ta andningspauser

Mitt i allt säljande och administrativt trassel, glöm inte att ge dig själv kreativa andningspauser. Det kan vara en kort promenad, lyssna på din favoritpodcast eller skissa ner några idéer. Att låta kreativiteten flöda ger inte bara en mentalt uppfriskande paus utan kan också öppna dörrar till nya och innovativa säljstrategier. Så, unna dig själv lite kreativt utrymme mitt i allt det praktiska!