Inspiration

”Jag tar mig an hösten med en app, en klapp på axeln och kanelbullar”

2024/09/26 • Sophia Loader • Beräknad lästid: 3 minuter

Sophia Loader är vd och chefredaktör för Saleseffect.se, som skriver för alla som jobbar med försäljning. För Säljarnas läsare ger hon här sina tips på hur du tar dig an hösten på bästa sätt.

Hösten är här med hög luft och svalare temperaturer och sommarshorts och flip-flops har bytts ut mot långbyxor och lågskor. Fritidsbåtarna ligger i hamn och sommarstugorna har gjort sitt för den här säsongen.

Så hur blev din sommar? Sitter du just nu framför din dator och känner dig utvilad och med fulladdade batterier? Eller känner du dig besviken och irriterad på att veckorna rusade förbi utan att du fick göra det du ville, på myggbett som kliade och på att det regnade på utflykterna?

Om att vara Out of Office – på riktigt

Själv hade jag lovat mig själv att i år skulle jag verkligen se till att vara ledig. Jag skulle vara Out of Office på riktigt. Och ja, jag lyckades verkligen stänga av jobbet och njuta av en roadtrip i det vackra Sommarsverige, lyssna på en massa härliga sommarpratare i P1 och hålla igång löpträningen.

Ladda ner en app – det hjälpte mig

Det där med att träna är en av faktorerna som gör att du både mår bättre och presterar bättre på alla plan. Men vi är många som lätt skjuter upp träningen och aldrig lyckas få in det i vår vardag.

Jag räknade mig till den skaran fram till i våras då jag av en slump hittade en spring-app, som jag laddade ner. Den talar om för mig hur långt och hur länge jag ska springa varje dag och när det är vilodag. Och det har hjälpt mig att hålla igång och jag är fortfarande helt fascinerad över att en sådan liten sak kan göra så stor skillnad. Åtminstone har det gjort det för mig. Värt att prova!

Baka bullar – bästa stressnivå-mätaren

Min syster ringde en av de sista dagarna på semestern. Med händerna kletiga av deg lyckades jag svara på mobilen.

– Jag bakar kanelbullar, sa jag.

– Åh, det var ett bra tecken på att du har haft en bra semester, svarade hon. Det gör man bara om man är utvilad och har ro i kroppen!

En ganska bra temperaturmätare på stressnivån alltså.

Och hon hade rätt. Jag känner mig utvilad och taggad till tusen att köra igång hösten och jag hoppas att du också känner så. Och om inte, så se till att boka in tid nu i höst för återhämtning och tid för att göra saker som gör dig glad. Kanske testa något nytt? För handen på hjärtat, när tog du dig tiden att lära dig något nytt senast, gå den där utbildningen, kvällskursen eller skaffa dig den där mentorn?

Kom ihåg – var snäll mot dig själv

Och slutligen – var snäll mot dig själv. Klappa dig symboliskt på axeln och säg ”Bra jobbat!”. Själv ska jag både klappa mig på axeln så ofta jag kan och unna mig en hembakad bulle till kaffet. Sa jag att det blev 60 (!) stycken fast det stod att det skulle bli 30 i receptet? Det betyder en bulle i veckan i drygt ett år från nu! Det känns bra 😀.

Sophias höst-pepp:

🚀 Hitta en app som hjälper dig få in motion i vardagen.

🚀 Se till att återhämta dig för att orka mer.

🚀 Gör saker som gör dig glad.

🚀 Prova något nytt.